Nederlanders zijn slecht in maaltijden kruiden

De gemiddelde Nederlander gebruikt maar weinig kruiden wanneer het eten bereid wordt. Sommige mensen hebben alleen peper en zout in huis, en soms wat nootmuskaat voor over de aardappelen of in de stamppot. Ook vind je in de Nederlandse keukenkastjes vaak veel kruiden mengels voor ‘kip’, ‘vis’ of ‘gehakt.’ Hartstikke saai, want je kunt eten zoveel lekkerder maken wanneer je dit zelf goed kan kruiden. In dit artikel lees je over 3 lekkere kruiden die je maaltijd zullen verbeteren. 

Rozemarijn 

Rozemarijn is een heerlijke kruiden en is vers en gedroogd goed te gebruiken. Waar rozemarijn het lekkerst bij smaakt zijn aardappels. Je kunt de aardappels dan beter niet koken, maar in de oven stoppen. Het is simpel: Je besprenkelt de aardappels met olijfolie, gooit er zout en rozemarijn overheen, en verdeel het over een bakplaat en stopt ze in de oven. Rozemarijn smaakt ook lekker met vele verschillende groenten. Probeer het eens uit! 

Dille 

Dille is een aparte kruiden die vaak gebruikt wordt bij vis. Het is bijvoorbeeld enorm lekker als je een stukje zalm bakt, of een ovenschotel maakt met vis. Wanneer je simpelweg peper en zout gecombineerd met dille gebruikt heb je helemaal geen zakjes kant en klare kruidenmixen meer nodig. Die kant en klare kruidenmixen die supermarkten je namelijk aan proberen te smeren zijn hartstikke overpriced en bevatten vaak veel ongezonde stoffen zoals E-nummers en andere troep die je lichaam helemaal niet kan gebruiken. 

Basilicum 

Met basilicum kun je heerlijke italiaanse schotels maken. Denk bijvoorbeeld aan een simpele pizza met mozzarella en basilicum. Je kunt het zelfs nog simpeler maken door alleen een klein tomaatje, een bolletje mozzarella en een blaadje basilicum aan een sateprikkertje te rijgen. Dit is heerlijk en hiermee zul je gegarandeerd je familie en vrienden hartstikke blij maken op een feestje.  

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *